Acasă Revista Presei

VEZI Certificatul verde digital al UE | Sistemul informatic testat cu succes în România

408
Certificatul verde digital

Sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit și a fost testat cu succes în România. 

Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV, a precizat că istemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit, iar conectarea la serverul blocului comunitar european s-a realizat cu succes.

” … colegii de la STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au reușit să pună la punct și aplicația de verificare, ceea ce a permis țării noastre să efectueze testul complet, iar rezultatul a fost unul foarte bun,” a precizat Andrei Baciu, într-o postare pe pagina sa de Facebook

Ce cuprinde certificatul digital, dar și cum se realizează verificarea pentru emiterea documentului. 

Ca orice document oficial, certificatul digital UE conține datele de identificare ale celui care îl solicită: numele și prenumele, data nașterii, statul membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum și un identificator unic al certificatului.

Certificatul verde digital al UE

Verificarea persoanelor care vor solicita emiterea certificatului se va realiza rapid:

  • prin Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19;
  • prin aplicația Corona-Forms pentru persoanele care au un test negativ în ultimele 72 de ore și persoanele care s-au recuperat după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Certificatele verzi digitale UE sunt gratuite și vor facilita călătoriile în blocul comunitar european fără restricții epidemiologice, nefiind îngrădită libertatea de mișcare. Documentul va putea fi tipărit sau folosit direct de pe telefonul mobil.

În acest fel, timpul de așteptare în aeroporturi va fi redus, doar cât este scandat codul QR. Acest certificat ar urma să fie disponibil în Uniunea Europeană de la începutul lunii iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.