Acasă Revista Presei

Pașaportul Covid va fi implementat în România de STS | Condiții de utilizare

816
Pașaportul Covid va fi implementat în România de STS - Certificat Verde COVID

Pașaportul Covid, denumit oficial certificat digital verde, va fi implementat în România de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Viitoarele certificate digitale verzi vor facilita libera circulație în Uniunea Europeană (UE) pe timpul pandemiei de COVID-19. Conform STS, certificatele vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza, respectiv descărca dintr-un portal web securizat.

Codul QR din certificat va conține informații de identificare (nume, prenume și data nașterii), precum și informații medicale esențiale. Informațiile vor fi semnate digital, pentru a se garanta autenticitatea datelor.

Fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecțiune sau care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital (pașaportul COVID).

Documentele vor respecta toate regulile de protecție a datelor personale. Ele vor putea fi utilizate la trecerea frontierei, însoțite de actul individual de identitate.

Certificatele vor putea fi utilizate și în format tipărit

„Soluția tehnică dezvoltată de instituția noastră va fi interconectată cu cele implementate de către celelalte state membre ale UE pentru a permite eliminarea restricțiilor de testare sau carantină la trecerea frontierei”, se arată într-un comunicat al STS.

Până în prezent, termenul vehiculat, la nivel european, pentru implementarea certificatelor verzi de călătorie este începutul lunii iulie 2021.

În luna mai, la nivel european, are loc testarea de interconectare între țările membre și gateway-ul european (DGCG). Acesta va centraliza și administra cheile publice ale țărilor membre pentru verificarea semnăturilor certificatelor digitale verzi, România fiind programată pentru ziua de 21 mai, scrie Digi24.

Articolul precedentCursa de rățuște 2021 organizată de Clubul Rotaract Sibiu într-o formă hibrid
Articolul următorBiciclist accidentat de un autoturism care nu i-a acordat prioritate | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.