Acasă Transilvania Online

Patru hectare de teren degradat a fost împădurit la Sighișoara, aproape de Via Transilvanica

136
teren degradat a fost împădurit la Sighișoara

E.ON Energie România a finalizat împădurirea unei suprafețe de patru hectare de teren degradat, la Sighișoara, în cadrul campaniei „Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi“, derulată din 22 aprilie  până pe 21 mai.

În această perioadă, fiecare client care și-a activat un cont E.ON Myline a contribuit la plantarea unui copac. Astfel, peste 15.000 de puieți de gorun și paltin de munte au fost plantați cu susținerea partenerilor de la Direcția Silvică Mureș și Ocolul Silvic Sighișoara, în apropiere de traseul Via Transilvanica.

Campania „Sărbătorește Ziua Pământului în fiecare zi“ și-a propus să încurajeze oamenii să facă în fiecare zi gesturi simple de economisire a energiei și a resurselor, contribuind astfel la un viitor mai verde.

Pentru fiecare cont E.ON Myline activat în această perioadă, compania și-a asumat să planteze un copac.

Am fost impresionați de felul în care oamenii au primit provocarea noastră și le mulțumim tuturor. Datorită acestui demers, în câțiva ani vom putea avea o nouă pădure de care se vor bucura locuitorii zonei, dar și turiștii care ajung pe traseul Via Transilvanica”, spune Claudia Griech, Director General al E.ON Energie România.

Suprafața care a fost împădurită pentru prima dată face parte dintr-un proiect al Direcției Silvice Mureș de înființare a unei păduri pe o suprafață de 50 de hectare.

Viitoarea plantație, care respectă biodiversitatea zonei, va contribui la contracararea efectelor schimbărilor climatice. În timp, această plantație va fi ca o perdea de protecție pentru terenurile din preajmă, protejându-le de alunecări de teren sau inundații mari cu aluviuni.

În urmă cu un an, E.ON a reîmpădurit peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighișoara, jud. Mureș și Pătrăuți, jud. Suceava.

Atunci au fost plantați 18.000 de puieți de gorun, frasin, paltin și fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienți pe E.ON Myline care și-au activat și factura electronică în perioada septembrie-octombrie 2020.

Începând din 2021 până în prezent, în acțiunile de împădurire în care s-a implicat E.ON au fost plantați 42.000 de puieți pe o suprafață  de 10,5 hectare.

Aceste proiecte ale E.ON fac parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei, care își propune să fie un model de bune practici în ceea ce privește protejarea naturii și asigurarea unui viitor mai verde. (Foto arhivă radioson.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here