Acasă Revista Presei

Fostul preot Pomohaci este unul dintre primii beneficiari ai legii evazioniștilor

1688
Cristian Pomohaci beneficiar legii evazioniștilor

Fostul preot Cristian Pomohaci este unul dintre primii beneficiari ai legii evazioniștilor, care îi scapă de închisoare dacă achită prejudiciul.

Tribunalul Mureș i-a aprobat fostului preot cererea de a plăti o amendă în locul condamnării la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, potrivit deciziei instanței.

Tribunalul i-a aplicat lui Pomohaci o amendă de 40.000 de ei, însă acesta scapă de condamnarea cu suspendare și de interdicțiile complementare, scrie G4Media.

Legea, inițiată de fostul parlamentar PSD Cătălin Rădulescu, zis Mitralieră, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, fără ca șeful statului să o retrimită la Parlament.

” … Constată intervenirea legii penale mai favorabile raportat la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, aplicată petentului condamnat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (…), 11 acte materiale.

În baza art (…), dispune înlocuirea pedepsei aplicate petentului condamnat cu aplicarea unei pedepse constând în 200 de zile de amendă reprezentând 200 lei/zi respectiv 40.000 lei amendă, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,” se arată în Decizia Tribunalului Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here