Acasă Nova TV

De la 1 iunie vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare | Deciziile Guvernului

4709
noi măsuri de relaxare

Guvernul României a decis joi noi măsuri de relaxare, ce vor intra în vigoare pe 1 iunie 2021.

Începând cu luna Iunie 2021 se pot relua petrecerile private iar competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori și în spații închise.

După 1 iunie se pot redeschide cluburile și discotecile, dar cu program limitat, la fel și locurile de joacă și piscinele la interior. Numărul participanților va fi limitat, dar poate fi mai mare decât cel stabilit dacă toți sunt vaccinați.

Printre măsurile propuse a intra în vigoare la 1 iunie se numără:

Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele pot fi organizate  cu cel mult 70 de persoane, în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise, dacă incidența din localitate este sub 3 la mie și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența din localitate este sub 3 la mie. Masca de protecție rămâne obligatorie. Numărul spectatorilor poate fi mai mare cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori atât în spații închise, cât și deschise, la capacitate de 25%, dacă incidența în localitate este sub 3 la mie. 

Pot asista doar persoanele vaccinate, cele care au un test negativ și cele care au trecut prin boală în urmă cu cel mult 90 de zile. Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 sau prezintă rezultatul negativ al unui test COVID  și se vaccinează înaintea intrării în locația de desfășurare a evenimentului.

Locurile de joacă în spații închise se pot redeschide cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Condiția este ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Sălile de sport și fitness pot funcționa cu 70% din capacitate dacă incidența din localitate este mai mică de 3 la mie,  cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană. Dacă incidența este până în 4 la mie, capacitatea scade la 50%. Totuși, poate fi permis accesul mai multor persoane, dacă acestea sunt vaccinate. 

Se reia activitatea piscinelor închise, cu 70% din capacitate dacă incidența COVID din localitate este sub 3 la mie. 

Restaurantele pot funcționa cu capacitate până la 70% acolo incidența este sub 3 la mie, în intervalul orar 5,00-24,00. Capacitatea poate crește dacă toți clienții sunt complet vaccinați e cel puțin 10 zile. 

Se redeschid barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența din localitate este sub 3 la mie. Pot intra doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Se pot organiza festivități pentru finalul de an școlar în spații deschise, cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, au un test COVID negativ sau au trecut prin boală într-un interval de cel mult 90 de zile. (Sursa: Digi24)

Articolul precedentAniversare de 20 ani pentru Asociația Phoenix Speranța
Articolul următorMediaș 120 | Asociația Phoenix Speranța de 20 ani în sprijinul oamenilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.