Acasă Transilvania Online

Comuna din județul Mureș în care aproape toți locuitorii sunt vaccinați anti-COVID

746
toți locuitorii sunt vaccinați anti-COVID

O comună din județul Mureș are aproape toți locuitorii vaccinați anti-COVID. Situată la 25 de kilometri de Târgu Mureș, comuna are propriul centru de vaccinare.

În comuna Râciu din județul Mureș rata de vaccinare a atins 92%, un record la nivel național. Primarul comunei, Ciprian Alin Belean, a declarat, pentru G4Media.ro, că exemplul celor foarte hotărâți să se vaccineze a contat foarte mult.

Am vorbit cu oamenii, le-am zis ce ar fi mai bine ca să scăpăm de minunea asta și alegerea a fost la ei. Eu m-am vaccinat, am postat și pe rețelele de socializare, pentru că noi, primarii, trebuie să dăm exemplul. Cei care erau mai sceptici i-au văzut și pe vecini că s-au vaccinat și consătenii au înțeles că e important vaccinul dacă țin la sănătatea lor,” a declarat pentru G4Media.ro primarul Ciprian Alin Belean.

În luna martie, autoritățile locale, împreună cu prefectura Mureș și cu implicarea medicilor din comună și din localitățile învecinate au amenajat un centru de vaccinare cu ser de la compania Pfizer. Decizia a venit după ce s-a constata că,  între reședința de județ, Târgu Mureș, și cel mai apropiat oraș unde există centru de vaccinare era o distanță de 60 de kilometri.

” … dacă ne uităm la populaţia eligibilă din Târgu Mureş, rata de vaccinare este de 36%, chiar peste, dar foarte interesant, în Mureş sunt localităţi care au o rată de vaccinare de peste 90%. Localitatea Râciu – peste 92% rată de acoperire vaccinală, este un lucru extraordinar (…) În Miercurea Nirajului există o rată de acoperire de vaccinare de peste 86%,” a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureș, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here