Acasă Transilvania Online

Romgaz anulează contractul cu asocierea de firme care a întârziat lucrările la termocentrala Iernut

957
Romgaz contractul iernut

Romgaz anulează contractul cu asocierea Duro Felguera – Romelectro privind dezvoltarea CTE Iernut, din cauza neexecutării, în termen, a obligaţiilor contractuale.

Producătorul de gaze a transmis asocierii Duro Felguera – Romelectro notificarea de reziliere a contactului de lucrări privind dezvoltarea CTE Iernut, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, scrie economedia.ro.

Romgaz a anunțat din decembrie anul trecut că nu prelungeşte termenul solicitat de Duro Felguera şi Romelectro pentru finalizarea construcţiei termocentralei de la Iernut. Lucrările erau oricum în întârziere, iar contractul a expirat la 26 decembrie 2020.

În momentul de faţă este în derulare o expertiză tehnică şi economică, având ca obiect determinarea stadiului fizic şi valoric de execuţie a contractului. Totodată se identifică lucrările rămase de executat, pentru finalizarea şi punerea în funcţiune a investiţiei.

După finalizarea expertizei tehnice si economice, Romgaz va face toate demersurile necesare şi utile pentru finalizarea şi punerea în funcţiune a investiţiei, în cel mai scurt timp posibil”, precizează compania.

Contractul de lucrări între S.N.G.N. Romgaz S.A. și asocierea formată din Duro Felguera și Romelectro a fost încheiat în octombrie 2016. Executantul avea obiectiv realizarea proiectului Dezvoltarea CTE Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine cu gaze „la cheie”. Totodată era responsabil de proiectarea, livrarea echipamentelor, execuția lucrărilor și punerea în funcțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here