Acasă Revista Presei

Noile criterii de carantinare a localităților nu mai sunt valabile | Scandal cu demiteri

1257
blajul carantină - criterii de carantinare restricțiile incidența 6

Ordinul privind noile criterii de carantinare a localităților, semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și publicat marți în Monitorul Oficial, a fost abrogat miercuri seara de premierul Florin Cîțu.

Ordinul semnat marți 13 aprilie, de secretarul de stat Andreea Moldovan, a declanșat un scandal ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial fără știrea primului ministru ceea ce a dus la demiterea celor responsabili.

În cursul serii de miercuri, 14 aprilie, premierul Florin Cîțu a semnat documentul prin care abrogă ordinul publicat cu o zi în urmă și care stabilea noile criterii pentru carantinarea localităților. Ordinul a fost publicat încă de miercuri seara în Monitorul Oficial.

Premierul a revocat ordinul în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Ordinul care introducea noi criterii pentru carantinarea localităților stabilea că nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

În urma acestui scandal, Dan Barna a anunțat că Alianța USR-PLUS nu îl mai susține pe premierul Florin Cîțu. El a cerut o întâlnire de urgență a liderilor Coaliției pentru a decide retragerea sprijinului politic al acestuia după „decizia unilaterală și imatură politic” de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here