Acasă Revista Presei

Criterii noi de carantinare a localităților | Grilă de evaluare

2983
timisoara carantina - Criterii noi de carantinare

Ministerul Sănătății a elaborat ordinul prin care se introduc noi criterii pentru carantinarea localităților. Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Conform documentului, nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate intra în carantină, scrie G4Media.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Pentru ieșirea din carantină este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență mai mică de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Grila ce va fi utilizată în evaluarea riscului epidemiologic de îmbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 în vedere instituirii carantinei zonale

Sursa: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here