Acasă Revista Presei

Legea asociaţiilor de proprietari a fost modificată în Senat | Excepții la plata întreținerii

824
Legea asociaţiilor de proprietari

Legea Asociațiilor de proprietari a fost modificată de Senatul României prin exceptarea de la plata întreținerii a unor categorii de locatari.

Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului. Au fost înregistrate 134 voturi pentru şi un vot împotrivă.

Deputatul liberal Florin Roman, iniţiatorul propunerii legislative, este de părere că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul (sub 3 ani) nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult. Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii.

Propunerea legislativă, de modificare a Legii Asociațiilor de Proprietari va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz, scrie Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here