Acasă Nova TV

Ioan Axente Sever omagiat în localitatea natală ce îi poartă numele | VIDEO

445
Sever omagiat

Ioan Axente Sever omagiat în localitatea natală ce îi poartă numele.

Ioan Axente Sever a fost sărbătorit joi la 200 ani de la naștere, în localitatea sa natală, care îi poartă numele. Într-un număr foarte restrâns, având în vedere contextul pandemic actual, autorităţile locale i-au adus un omagiu marelui revoluționar, prin depunerea unei coroane la bustul care se află în faţa sediului Primăriei Axente Sever.

Ulterior, a avut loc o masă rotundă în sala de şedinţe a primăriei, despre viaţa şi faptele celui care a fost un om de cultură, un foarte bun comandant militar şi un simbol al Revoluţiei de la 1848 pentru românii din Transilvania.

La evenimentul comemorativ găzduit de Primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, au participat reprezentanţi ai Consiliului Local, Liviu Vasilescu, Ioan Stoica şi Ilie Pologea, Constantin Dumitru, Directorul Şcolii Gimnaziale Axente Sever, Ioan Lascu şi Ioan Gabor, doi locuitori ai comunei care au publicat studii despre viaţa celui care a fost Ioan Axente Sever.

Manifestări care au marcat 200 de ani de la naşterea lui Ioan Axente Sever au avut loc şi la Şcoala Gimnazială Axente Sever. Trebuie menţionat că, tot pe 15 aprilie, în 1305, localitatea Axente Sever a fost menţionată pentru prima dată în documente. Ioan Axente Sever a primit post mortem titlul de cetăţean de onoare al comunei în anul 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.