Acasă Revista Presei

Guvernul pregătește o Ordonanță pentru românii care vor să plece la muncă în străinătate

3581
muncă în străinătate

Ministerul Muncii pregătește o Ordonanță de Urgență pentru românii care merg să muncească în alte state.

Proiectul de modificare a Legii privind protecția românilor care lucrează în străinătate a fost discutat miercuri, în ședința de Guvern, a anunțat ministrul muncii Raluca Turcan.

Prin modificarea legii se oferă garanții suplimentare muncitorilor români în ceea ce privește legalitatea contractelor cu angajatorii, dar și în privința condițiilor specifice de călătorie și siguranța transportului până în țara de destinație.

Astfel, agențiile de plasare a forței de muncă în străinătate vor fi obligate să informeze lucrătorii asupra condițiilor și regulilor speciale de intrare în statul de destinație. Totodată vor trebui să asigure transportul în țara de destinație, prin firme autorizate și să informeze ITM cu privire la persoanele plasate la muncă în străinătate, înainte de plecarea acestora și, lunar, cu privire la contractele încheiate, scrie Digi24.

” … urmează perioada sezonieră, în care un număr mare de români anticipăm că va pleca la muncă din nou în străinătate pe perioadă determinată şi aici vom veni cu o Ordonanţă de Urgenţă astfel încât să creştem gradul de activităţi sezoniere în străinătate prin forme legale.

De fapt aceasta este esenţa. Să se plece prin agenţii specializate, să-şi cunoască drepturile, să cunoască condiţiile de muncă din străinătate, să li se asigure transportul de la sosire în ţara respectivă până la locul de muncă,” a declarat Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here