Acasă Nova TV

Șase abatoare din județul Sibiu pentru sacrificarea mieilor de Paște | Măsuri stricte în halele din piețe

678
abatoare județul sibiu

Sacrificarea mieilor de Paște se va face doar în centrele specializate, iar în județul Sibiu au fost anunțate șase astfel de abatoare, care s-au angajat să respecte toate normele de igienă.

 Pe raza județului Sibiu, proprietarii de animale pot solicita sacrificarea  mieilor, în abatoare autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, care sunt funcționale. Pentru perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale cele șase centre sunt:

  • SC SOBIS SOLUTIONS SRL – Cârțișoara
  • SC TRANS AGAPE SRL – Daia,
  • IF FLUIERAȘ – Bungard
  • SC SOPA MARPOD COOPERATIVĂ – Marpod
  • SC FEVA MED SRL – Mediaș
  • SC DEKA CONSTRUCT SRL – Sibiu.

În urma solicitării conducerii DSVSA SIBIU, administratorii acestor societăți s-au angajat că vor asigura tăierea tuturor mieilor, la solicitarea crescătorilor, cu condiția ca aceștia să respecte prevederile legale privind identificarea, transportul și comercializarea animalelor vii. DSVSA SIBIU asigură prezența permanentă a personalului de specialitate în toate aceste unități”, a anunțat Direcția.

Pe lângă restricțiile privind modul în care trebuie sacrificate animalele, autoritățile atrag atenția și asupra normelor de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus.

Transportul carcaselor trebuie făcut cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, dezinfectate cu substanțe virocide, iar personalul care manipulează carcasele va fi echipat corespunzător, limitând la maximum manipularea produselor.

Desfacerea carcaselor se va face numai în unități autorizate și înregistrate sanitar veterinar, responsabilii acestora având obligația de a se dota cu echipament de protecție, substanțe dezinfectante si de a implementa măsuri administrative în acest sens”, potrivit DSVSA.

Conducerea Direcției a transmis piețelor o serie de măsuri cu privire la modalitatea de comercializare a produselor alimentare si adoptarea de măsuri care să limiteze riscul de contaminare a populației cu COVID 19.

Articolul precedentLiceul Axente Sever Mediaș implicat în proiectul internațional Pulchra
Articolul următorBugetul Mediașului a fost dezbătut public | Declarații Gheorghe Roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.