Acasă Transilvania Online

Drone MQ-9 Reaper la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii | Din România cu dragoste

177
Drone MQ-9 Reaper la Câmpia Turzii

Un detaşament cu 90 de militari americani şi un număr neprecizat de drone MQ-9 Reaper au sosit, la începutul lunii februarie, în România, la Câmpia Turzii.

Într-o postare pe pagina de Facebook a US AIR FORCE se pecizează că militarii și dronele MQ-9 Reaper execută misiuni de spionaj, supraveghere şi cercetare în sprijinul operaţiunilor NATO.

Titlul postării, „Din România cu dragoste” („From Romania with love”), face trimitere la titlul filmului din seria James Bond „From Russia with love” („din Rusia cu dragoste”).

Dispunerea înaintată şi capacitatea rapidă de dislocare a dronelor noastre MQ-9 în această locaţie strategică reprezintă un semnal de încredere pentru aliaţii şi partenerii noştri şi, în acelaşi timp, un mesaj prin care le te transmitem adversarilor noştri că putem reacţiona rapid în cazul oricărui tip de ameninţare”, a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul Forţelor Aeriene ale SUA în Europa şi Africa, citat de Digi24.

Dronele MQ-9 Reaper au mai fost dislocate provizoriu şi anul trecut în România. Ele au fost folosite la exerciţiul militar româno-american „Dacian Reaper 20”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here