Acasă Revista Presei

Lista actualizată a țărilor din zona galbenă | Atenție, este obligatoriu test PCR la intrarea în România

1192
Lista actualizată a țărilor din zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a prezentat astăzi lista actualizată a țărilor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat, de unde, la întoarcere în România, persoanele sunt obligate să stea în carantină.

Potrivit deciziei CNSU de astăzi, cetățenii care se întorc din țările respective sunt obligați să prezinte un test COVID-19 negativ la intrarea în țară. Acesta trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

Pe listă au intrat mai multe țări, unele dintre ele fiind destinație de vacanță în această perioadă pentru numeroși români. Totodată apar și țări cu trafic mare de români, printre care Spania, Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie.

Lista actualizată a țărilor din zona galbenă
Lista actualizată a țărilor din zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.

Art.2 – (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare. (n.red. adică după a 8-a zi, poți face un test COVID-19 care dacă este negativ poți să ieși din carantină după 10 zile)

(3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021. (n.red. este exceptat personalul navigant și persoanele care au avut COVID-19 sau care au făcut vaccinul, inclusiv a doua doză).

(5) Măsurile prevăzute la alin. (1), (2) și (3) intră în vigoare începând cu data de 12.02.2021, ora 00.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here