Acasă Transilvania Online

Din 8 februarie se redeschid școlile | Cursuri în funcție de rata de infectare din localitate

902
se redeschid școlile - chestionarul pentru vaccinare

De Luni 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, se redeschid școlile, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Așa cum se anunțase încă de la jumătatea lunii ianuarie, copiii vor merge la cursuri în funcție de rata de infectare din localitate, pe trei scenarii.

-În localitățile din scenariul verde (incidența sub 1 la mia de locuitori) toate școlile se redeschid fizic, copiii merg toți la școală și grădiniță.

-În localitățile care se încadrează în scenariul galben (incidența de sub 3 la mia de locuitori) merg copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV și elevii din clasele terminale, VIII și XII.

-În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu (incidența de peste 6 la mia de locuitori) continuă pentru un timp să se meargă la școală ciclul primar și la grădiniță, restul se vor opri.

Atunci când rata de infectare e peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. În majoritea statelor sunt deschise sau vor fi deschise. Doar în 3 state nu se deschid școlile.

În consecință am decis ca începând de luni majoritatea copiilor să meargă fizic la școală.

Evident, trebuie să respectăm și să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte pentru că ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure”, a declarat președintele Iohannis.

Articolul precedentPetrecere la Copșa Mică încheiată cu amenzi de 19.000 lei
Articolul următorMedieșean de 22 ani depistat la volan cu permisul suspendat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.