Acasă Transilvania Online

Majoritatea școlilor se vor redeschide pe 8 februarie

710
Toate școlile majoritatea școlilor redeschide

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că majoritatea școlilor se vor redeschide pe 8 februarie.

Decizia vine în urma unei ședințe desfășurate la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol.

Începând din semestrul II, după vacanța de o săptămână care urmează la începutul februarie, din 8 februarie majoritatea școlilor se vor redeschide astfel:

-În localitățile din scenariul verde toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

-În localitățile care se încadrează în scenariul galben, merg în continuare copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV și copiii din clasele terminale, VIII și XII.

-În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să se meargă la școală ciclul primar și la grădiniță, restul se vor opri.

Atunci când rata de infectare e peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, se va face o reevaluare a situației pandemice iar decizia finală va fi luată în aceeași zi.

Cele trei scenarii, în funcție de incidența cazurilor de infecție cu coronavirus: 

  • scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
  • scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
  • scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori
  • carantină – incidența de peste 6 la mia de locuitori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here