Acasă Sibiu

De miercuri vaccinarea cadrelor didactice se face cu prioritate | Vaccinare pe liste nominale fără programare

455
16 560 persoane vaccinate

De miercuri vaccinarea cadrelor didactice se face cu prioritate.

De miercuri, 24 februarie, se va prioritiza imunizarea împotriva SARS-CoV-2 a cadrelor didactice și a personalului auxiliar din creșe și grădinițe din județul Sibiu. Acest lucru se va face prin disponibilizarea a 3 fluxuri noi de vaccinare în centrele existente.

Astfel la centrul din Comuna Șelimbăr, Şoseaua Sibiului, numărul 5 vor fi două fluxuri de vaccinare cu ser produs de AstraZeneca, destinate persoanelor cu vârsta mai mică de 55 de ani. De asemenea, la CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C1 – CENTRUL REDAL EXPO SIBIU – Municipiul Sibiu, Strada Johann Sebastian Bach, numărul 4, va fi un flux de vaccinare cu ser produs de Pfizer BioNTech, destinat persoanelor cu vârsta mai mare de 55 de ani.

,,Cantitatea de vaccin disponibilă pentru imunizarea profesorilor va fi de 180 de doze rezervate zilnic, din care 120 de doze de vaccin AstraZeneca și 60 de doze de vaccin Pfizer BioNTech.

Noutatea constă în faptul că profesorii vor fi imunizați împotriva COVID-19 pe baza unor liste nominale cu persoanele care doresc sa se vaccineze, raportate către Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, fără a fi nevoie de programarea acestora în platforma națională de vaccinare.

Până în prezent au fost centralizate 960 de cadre didactice de pe raza județului Sibiu care doresc să se imunizeze în perioada următoare, 544 fiind persoane cu vârsta sub 55 de ani, iar 416 fiind persoane cu vârsta peste 55 de ani.

Menționăm că de la demararea campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 și până la momentul de față, în județul nostru a fost înregistrat un număr total de 873 de doze de vaccin administrateîn cadrul personalului din unitățile de învățământ și creșe” se arată într-un comunicat de presă remis de către Prefectura Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here