Acasă Transilvania Online

Obligația de a purta masca în aer liber este legală | Sentință definitivă

928
sectorul bugetar pot fi obligaţi să intre în concediu de odihnă - masca în aer liber

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi că obligația de a purta masca în aer liber, pe teritoriul României, măsură decisă de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), este legală.

Hotărârea a fost pronunțată într-un dosar deschis de o avocată din Constanța care a contestat decizia Departamentului pentru Situații de Urgență.

În 23 decembrie, în acest proces, Curtea de Apel Bucureşti a decis eliminarea obligativității purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, măsură prevăzută într-un ordin de instituire a carantinei în Constanţa.

Marți, 5 ianuarie 2021, Înalta Curte a hotărât definitiv că obligația de a purta masca în exterior este legală.

Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal.

Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând :

Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei„, se menționează în minuta deciziei instanței supreme. (hotnews.ro)

Articolul precedentEtapa a II-a de vaccinare anti-COVID după 15 ianuarie și va cuprinde 4 milioane de persoane | Estimare
Articolul următorPrima ședință a Consiliului Local Mediaș din 2021 | Agenda aleșilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.