Acasă Transilvania Online

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID după 15 ianuarie și va cuprinde 4 milioane de persoane | Estimare

429
vaccinare anti-COVID - Etapa a III-a de vaccinare

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că etapa a II-a de vaccinare anti-COVID este estimată să înceapă după 15 ianuarie 2021.

În cadrul unei conferințe de presă, Valeriu Gheorghiță a declarat că în etapa a doua vor intra primii cei internați în centrele medico-sociale, aproape 40.000 de persoane.

Acțiunea de vaccinare se va desfășura cu ajutorul unor echipe mobile de vaccinare, constituite la nivelul fiecărui județ.

Etapa a doua de vaccinare include aproximativ 4 milioane de persoane. Este vorba despre persoanele peste 60 de ani și cu boli cronice. La acestea se mai adaugă 1-1,5 milioane de persoane care deservesc activități esențiale.

Etapa a III-a de vaccinare anti-COVID este programată să înceapă în luna aprilie 2021.

Estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care îl putem lua în calcul pentru începerea celei de-a treia etape. Acest lucru depinde și de ritmul de livrare al dozelor de vaccin, nu doar de ritmul de vaccinare,” a declarat Gheorghiță, citat de hotnews.ro.

Până în acest moment au fost raportate 87 de doze pierdute sau irosite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.