Acasă Transilvania Online

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID după 15 ianuarie și va cuprinde 4 milioane de persoane | Estimare

417
vaccinare anti-COVID - Etapa a III-a de vaccinare

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că etapa a II-a de vaccinare anti-COVID este estimată să înceapă după 15 ianuarie 2021.

În cadrul unei conferințe de presă, Valeriu Gheorghiță a declarat că în etapa a doua vor intra primii cei internați în centrele medico-sociale, aproape 40.000 de persoane.

Acțiunea de vaccinare se va desfășura cu ajutorul unor echipe mobile de vaccinare, constituite la nivelul fiecărui județ.

Etapa a doua de vaccinare include aproximativ 4 milioane de persoane. Este vorba despre persoanele peste 60 de ani și cu boli cronice. La acestea se mai adaugă 1-1,5 milioane de persoane care deservesc activități esențiale.

Etapa a III-a de vaccinare anti-COVID este programată să înceapă în luna aprilie 2021.

Estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care îl putem lua în calcul pentru începerea celei de-a treia etape. Acest lucru depinde și de ritmul de livrare al dozelor de vaccin, nu doar de ritmul de vaccinare,” a declarat Gheorghiță, citat de hotnews.ro.

Până în acest moment au fost raportate 87 de doze pierdute sau irosite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here