Acasă Transilvania Online

Clienții care n-au trecut în piaţa liberă la energie electrică vor primi un Formular Ofertă | VEZI Documentul

1490
Formular Ofertă

Cei aproximativ 5,7 milioane de clienți care nu au optat încă pentru piaţa liberă vor primi, simultan cu factura de energie electrică şi un Formular Ofertă.

Formularul trimis beneficiarului de energie electrică va trebui să conţină oferta cea mai mică (din punct de vedere al preţului) din piaţa concurenţială, oferta concurenţială alternativă şi oferta din serviciul universal, adică cea din fostul sector reglementat.

ANRE a prevăzut obligaţii suplimentare pentru furnizorii de ultimă instanţă de informare a clienţilor casnici. Astfel aceștia trebuie să transmită, odată cu fiecare factură emisă până la data 30 iunie 2021, o informare privind procesul de liberalizare precum şi un Formular de selecţie ofertă, scrie adevarul.ro

Prin completarea acestui formular clientul poate alege direct oferta concurenţială optimă, iar transmiterea formularului prin selecţia unei oferte constituie acordul de contractare şi, implicit, obligaţie contractuală pentru ambele părţi.

Contractul intră în vigoare în 5 zile de la data primirii de către furnizor a formularului de ofertă completat şi semnat de către client”, a informat ANRE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here