Acasă Transilvania Online

Ghid ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie electrică | Comparator și la Consiliul Concurenței

1448
schimbarea furnizorului de energie electrică

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a întocmit un ghid pentru a veni în ajutorul consumatorilor casnici la schimbarea furnizorului sau contractului de energie electrică.

De la 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică pentru clienţii casnici s-a liberalizat. ANRE le recomandă acestora încheierea unui contract în piaţa concurenţială cu oricare furnizor de energie electrică licenţiat.

Procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic și nu există niciun risc de deconectare.

Pentru a încheia un nou contract de furnizare a energiei electrice trebuie să luaţi legătura cu orice furnizor de energie electrică. Pentru a alege cea mai bună ofertă accesați „Comparatorul oferte-tip” de pe site-ul ANRE.

Un comparator de tarife pentru ofertele furnizorilor de energie electrică este disponibil și pe pagina web a autorității de concurență, www.consiliulconcuretei.ro.

Dacă nu aveți această posibilitate puteți aştepta acasă o informare privind procesul de liberalizare, precum şi un formular de selecţie ofertă de la furnizorul actual.

Formularul de selecţie ofertă va conţine oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică, o ofertă concurenţială alternativă şi oferta de serviciu universal, oferte aplicabile în semestrul I 2021, valoarea reducerii comerciale acordate şi perioada de aplicare.

Prin completarea acestui Formular de selecţie ofertă, clientul poate alege direct oferta concurenţială din cele două propuse. Transmiterea formularului, prin selecţia unei oferte, constituie acordul de contractare şi implicit obligaţia contractuală pentru ambele părţi.

Furnizorul are obligaţia ca, după cel puţin 5 zile de la data primirii formularului de selecţie completat, să transmită clientului final, odată cu prima factură, o copie a contractului de furnizare semnat.

Nu există un termen limită pentru a trece în piaţa concurenţială. Toţi clienţii casnici au dreptul oricând să îşi schimbe furnizorul/contractul de energie electrică în termen de 21 de zile calendaristice de la data solicitării. (adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.