Acasă Sibiu

BOND varianta canină a spionului britanic a contribuit decisiv la identificarea a 4 hoți

390

BOND varianta canină a spionului britanic a contribuit decisiv la identificarea a 4 hoți.

Bond împreună cu Cristi, predestinați parcă să formeze o echipă, fiind născuți în aceeași zi și lună, cei doi ,,adulmecă” infractorii încă din 2019, după ce Bond a absolvit cu brio cursurile de calificare pentru prelucrarea urmelor de miros. Cristi și Bond nu sunt la prima ispravă de acest gen, după ce, anul trecut, în urma prelucrării urmei, s-a reușit stabilirea traseului și identificarea autorilor unui furt dintr-o societate comerciala din Șelimbăr, precum și recuperarea bunurilor sustrase.

La data de 27 ianuarie, în jurul orei 11.00, un bărbat din localitatea Netuș a sesizat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Agnita cu privire la faptul că, în noaptea de 26/27 ianuarie, persoane necunoscute au sustras dintr-o anexă a gospodăriei un porc de aproximativ 60 de kilograme.

,,La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției rurale însoțiți de un polițist din cadrul Serviciului Criminalistic și o echipă din cadrul Echipei Operative Canine a I.P.J. Sibiu. Cu ajutorul conducerii în teren de către câinele de urmă, Bond, polițiștii au reușit în scurt timp identificarea presupușilor autori ai faptei.

Este vorba despre patru tineri, în vârsta de 14, 15, 18, respectiv 20 de ani, din aceeași localitate. La domiciliul unuia dintre cei identificați, s-a găsit și recuperat cantitatea de 27 kilograme carne de porc.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar față de doi dintre presupușii autori, cel în vârstă de 18 și cel în vârstă de 20 de ani, s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentați unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive.

Cercetările   continuă   la   nivelul   Secției   de   Poliție   Rurală   Agnita,   sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor în cauză” se arată într-un comunicat remis de IPJ Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.