Acasă Nova TV

Se prelungește carantina la Mediaș ? Cum a evoluat rata incidenței

10405
de peste 65 ani

Se prelungește carantina la Mediaș ?

Municipiul Mediaș este în carantină până duminică, 6 decembrie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență trebuie să decidă la sfârșitul acestei săptămâni, dacă măsura carantinării va fi ridicată sau aceasta se va prelungi.

Conform Prefecturii Sibiu, momentan nu se știe exact ce se va întâmpla de la începutul săptămânii viitoare.

În momentul în care s-a luat decizia ca municipiul de pe Târnava Mare să intre în carantină, acesta avea o rată a incidenței de 9,23 la mia de locuitori, cu 509 cazuri înregistrate în 14 zile. Ulterior, după aplicarea măsurilor restrictive, rata incidenței a început să scadă constant și a ajuns joi la 6,95 la mia de locuitori, cu 383 cazuri înregistrate în ultimele două săptămâni.

Rata incidenței nu este însă singurul indicator de care se va ține cont în luarea unei decizii și se va realiza totodată o analiză de risc.

Municipiul Sibiu, dar și localitățile Șelimbar, Cisnădie și Tălmaciu, sunt într-o situație similară, cu mențiunea însă că în cazul lor caratina durează deja de trei săptămâni. De asemenea, orașul Avrig și localitatea Orlat sunt și ele la finalul primelor 2 săptămâni de carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here