Acasă Sibiu

Familie în pericol din cauza unui coș de fum deteriorat | Foto

1011

Familie în pericol din cauza unui coș de fum deteriorat.

O casă din localitatea Rășinari, a fost în pericol din cauza unui coș de fum deteriorat. Marți seară, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați să intervină în localitatea Rășinari, strada Fântânele, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit.

La fața locului s-au mobilizat 2 echipaje de pompieri militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 echipaj SMURD, dar și membrii SVSU Rășinari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
Intervenția promptă a membrilor SVSU Rășinari și a pompierilor militari au condus la pagube minime pentru familia al cărei cămin a fost în pericol.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ 1 oră, fără victime. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un coș de fum deteriorat.

,,Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii militari sibieni vă recomandă să respectați măsurile de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece dintre care amintim: verificați, curățați și reparați coşurile de fum, nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia, folosiţi soba doar cu uşiţa închisă, aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei, nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile și nu stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa.

De asemenea, nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune, nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații, nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat și nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.

Totodată, nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea, instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului, respectiv verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate” a precizat Alina Voina, Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

1 COMENTARIU

  1. Ptr cadou de mos fertilă ptr un copil orfan care este in atentia as sociale ce trebuie sa faca sa primească cadoul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.