Acasă Revista Presei

60% dintre români cred că vom avea carantină națională după alegerile din 6 decembrie | SONDAJ

514
nu mai au voie să ţină oamenii în carantină națională

60% dintre români cred că vom avea carantină națională după alegerile din 6 decembrie, relevă ultimul sondaj Aangarde dat publicității în cursul zilei de joi.

Conform G4Media procentul celor care se declară pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este ușor mai mare decât cel al celor care se declară împotrivă. Acest lucru rezultă dintr-un sondaj Avangarde, realizat în perioada 15-17 noiembrie pe un eșantion de 815 persoane prin metoda CATI (telefonic), cu o marjă de eroare de 3, 3%.

La întrebarea privin vaccinarea împotriva COVID-19, 30% au răspuns ”cu siguranță, da”, 36% au spus că se vor vaccina ”dar după o perioadă în care vor vedea că oamenii care s-au vaccinat nu au pățit nimic” iar 25% dintre cei chestionați au spus că nu se vor vaccina.

Dintre cei care susțin că nu se vor vaccina, 24% spun că nu cred în general în vaccinare și 72% susțin că nu cred în eficiența acestui vaccin.

Interesant este faptul că 60% dintre cei chestionați cred că Guvernul pregătește un lockdown la nivel național, după alegerile din 6 decembrie.

Doar 13% cred că vom scăpa de izolare, iar 27% spun că nu știu sau nu răspund.

La întrebarea dacă numărul de infectări COVID, prezentat zilnic, este cel real sau cifrele sunt schimbate în funcție de interesele de moment ale autorităților, 31% cred că cifrele sunt reale iar 49% cred că sunt schimbate în fucnție de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here