Acasă Revista Presei

Vaccinul împotriva COVID-19 | Ce au răspuns românii la întrebarea dacă s-ar vaccina | SONDAJ CCSL

754
Vaccinul împotriva COVID-19 Adeverință de vaccinare

Vaccinul împotriva COVID-19 a fost tema ultimului sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL), în parteneriat cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI).

Conform Digi24, 38,6% dintre respondenţii sondajului au precizat că ar refuza să se vaccineze dacă ar exista un vaccin împotriva COVID-19.

30% dintre participanții la sondaj au declarat că ar aştepta o perioadă şi s-ar vaccina doar dacă ar auzi că persoanele care şi-au administrat un astfel de tratament nu au avut probleme.

21,8% au afirmat că s-ar vaccina, iar 8% au spus că ar accepta doar dacă li s-ar explica mai multe despre acest tratament.

Totodată, 44,2% dintre respondenți au opinat că vaccinarea ar trebui discutată pentru fiecare persoană în parte.

În ceea ce privește riscurile și avantajele unui vaccin anti COVID, peste 26% au apreciat că riscurile vaccinării sunt mai mari decât avantajele. 25,5% au considerat că avantajele vaccinării sunt mult mai mari decât riscurile.

Sondajul a fost efectuat în perioada 25 septembrie – 16 octombrie. Volumul eşantionului a fost de 1.000 de persoane, iar eroarea maximă admisă a datelor a fost de +/- 3%. Metoda folosită a fost ce a chestionarului aplicat telefonic. (Citește mai mult pe Digi24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here