Acasă Revista Presei

Medicul Virgil Musta despre simptome ușoare de Covid, când poți sta acasă și când trebuie să mergi la spital

840
despre simptome ușoare de Covid

Guvernul a adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că pacienţii asimptomatici sau cu simptome uşoare de COVID -19 vor fi monitorizați de medicii de familie.

Virgil Musta, şeful Clinicii de Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timișoara, a explicat la Digi24 ce înseamnă simptome ușoare și când este momentul în care pacienții ar trebui să meargă la spital.

Pacienții care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului, acestea sunt forme ușoare când pacienții pot rămâne acasă.

Dacă au semne de infecție de căi respiratorii, lipsă de aer, tuse intensă, febră, acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcție și de locurile în spital„, a spus Musta.

Totuși, dacă simptomele ușoare persistă pacienții ar trebui să meargă la spital.

Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare și să primească recomandări. Evaluarea se face într-o singură zi, când se fac investigații biologice conform unui protocol, investigații imagistice. Pacientul poate fi trimis acasă sau, dacă se consideră că este cazul, să fie internat într-un spital nivel 1 sau spital suport.

Și medicul de familie își poate da seama dacă pacientul respiră greu sau sacadat”, a spus medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here