Acasă Revista Presei

Asimptomaticii sau cei cu forme uşoare de COVID nu vor mai fi internați | Monitorizați de medicul de familie

444
forme uşoare de COVID nu vor mai fi internați

Guvernul a adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că pacienţii asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID -19 vor fi monitorizați de medicii de familie.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru a declarat că măsura este o modalitate de a se reduce presiunea pe sistemul sanitar de urgenţă.

Actul normativ mai prevede că medicii de familie vor putea elibera actele necesare pacienţilor pentru concediile medicale.

În acest fel pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la spitale pentru a face acele servicii medicale de radiografie şi pentru a primi certificatele medicale care să ateste infectarea lor cu coronavirus şi perioada de izolare care le-a fost indicată.

Medicii de familie vor primi câte 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu COVID

Practic, pacienţii infectaţi cu coronavirus, pacienţii asimptomatici vor fi monitorizaţi şi asistaţi medical de către medicii de familie, iar, în această privinţă, medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, să deconteze aceste prestaţii medicale în sumă de 105 lei pe caz din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate„, a spus Ionel Dancă.

Guvernul a făcut un apel către toţi medicii de familie să fie alături de toţi colegii din sistemul medical în acest efort comun de limitare a infecţiilor cu coronavirus şi să ajute în special în ceea ce priveşte această zonă a pacienţilor asimptomatici cu forme uşoare. (hotnews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here