Acasă Sibiu

Astrid Fodor pe lista ANI cu aleșii locali care nu pot fi validați | Stare de incompatibilitate

634
Primarul Sibiului Astrid Fodor suspendat din funcție

Primarul reales al Sibiului, Astrid Fodor, apare pe lista ANI cu aleșii locali care nu pot fi validați de către judecători, aflându-se în stare de incompatibilitate sau conflict de interese.

Conform informării Agenției Naționale de Integritate (ANI), Astrid Fodor nu mai poate fi aleasă timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ANI a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul German ‘Samuel von Brukenthal’ şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a fost suspendată din funcţie, în 3 iulie 2019, de către fostul prefect, Adela Muntean, în baza unei sentinţe definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fodor, care atunci era primar ales al Sibiului a atacat decizia prefectului la Tribunalul Sibiu, iar instanța a decis anularea ordinului prefectului de atunci, care a suspendat-o din funcţie.

Surse din domeniul juridic au declarat pentru Turnul Sfatului că Astrid Fodor a câștigat în instanță doar dreptul de a-și continua mandatul, ea neatacând și decizia instanței de a nu putea fi aleasă timp de trei ani, după încheierea mandatului din 2016.

Citește mai mult pe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.