Acasă Transilvania Online

Artist in Church concert multimedia la Alma Vii

300
artist in church

Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) împreună cu artiștii A-C Leonte și Alexandru Arcuș au început cu succes seria de 4 spectacole multimedia Artist in Church.

Concertele au loc în curtea unor frumoase clădiri de patrimoniu din Transilvania construite în secolele XIV-XVI. Publicul poate asculta muzica originală pe care cei doi artiști au compus-o pe perioada rezidenței lor în satul săsesc Florești/Felsendorf.

Primele concerte au avut loc la Conacul Apafi din Mălâncrav și Biserica Evanghelică din Florești, ambele din județul Sibiu.

Următoarele concerte sunt programate la Biserica Evanghelică din Viscri, județul Brașov pe 5 septembrie, ora 20:30 iar pe data de 6 septembrie, de la ora 20.30, la Biserica Evanghelică din Alma Vii, județul Sibiu.

Proiectul urmărește promovarea și susținerea inovației muzicale și totodată valorificarea culturii spirituale a satelor din Transilvania. Artist in Church beneficiază de co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

Muzica originală din concertele Artist in Church este inspirată din Transilvania

Melanjul sonor obținut combină elemente organice desprinse din ambientul rural cu adieri electronice inspirate și de acustica bisericii de secol XV în care cei doi au lucrat. Rezultatul final este o călătorie muzical-spirituală potențată de video proiecții și light design.

Printre partenerii proiectului se numără Fundația Biserici Fortificate, UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romania) și Experience Transylvania.

Artista A-C Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai originale voci feminine. Este o reprezentantă atât a scenei de jazz românească, cât şi underground.

Alex Arcuș este saxofonist, flautist și compozitor. A studiat la Facultatea de Jazz din cadrul Conservatorului din Chișinău, iar interesele sale sunt puternic legate de muzica clasică, folclor și
jazz.

Rezidența Artist in Church a început în satul Florești (comuna Laslea, jud. Sibiu) în luna iulie 2020 și se încheie în luna septembrie 2020 cu această serie de 4 concerte-spectacol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here