Acasă Sibiu

2 bărbați reținuți pentru contrabandă cu alcool și țigări | Foto

1265
contrabandă cu alcool și țigări

2 bărbați au fost reținuți pentru contrabandă cu alcool și țigări.

La data de 25 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu și cu sprijinul colegilor din cadrul I.P.J. Satu Mare și I.P.J. Timiș, au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza județelor Sibiu, Satu Mare și Timiș, acțiune operativă într-un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu alcool și țigări.

,,Din cercetările efectuate de către polițiștii sibieni în urma sesizării din oficiu a rezultat faptul că,  în cursul lunii septembrie a acestui an, pe raza județelor Sibiu și Timiș, mai multe persoane fizice dețin și comercializează alcool etilic provenit din contrabandă, fără calcularea și achitarea taxelor, impozitelor și accizelor datorate bugetului de stat.

Cu ocazia perchezițiilor desfășurate în cursul zilei de ieri pe raza celor trei județe amintite, polițiștii au identificat și ridicat în vederea confiscării sumele de 50.000 de lei și 1.110 euro, cantitatea de 5.705 litri alcool și 3.360 de țigarete.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost puse în aplicare mandate de aducere față de 6 persoane, care au fost audiate cu privire la cauza penală.

Polițiștii sibieni au aplicat măsura reținerii 24 de ore față de 2 persoane.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, din jud. Timiș, respectiv un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Satu Mare. Cei doi au fost  încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Acțiunea polițiștilor sibieni a beneficiat de sprijinul colegilor serviciilor de acțiuni speciale, serviciilor de investigare a criminalității economice, respectiv serviciilor criminalistice din cadrul I.P.J. Sibiu, I.P.J. Satu Mare și I.P.J. Timiș, al celor din cadrul Serviciului de Operațiuni Speciale Sibiu, precum și al jandarmilor aparținând I.J.J. Sibiu și I.J.J. Timiș. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă” se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.