Acasă Transilvania Online

Început de an școlar cu o Declarație pe propria răspundere | Părinții au interzis în curtea școlii

2308
În prima zi de școală elevii trebuie să prezinte o Declarație pe propria răspundere

În prima zi de școală elevii trebuie să prezinte o Declarație pe propria răspundere semnată de părinți.

Prin documentul, care poate fi descărcat de AICI, părinții își asumă că, în ultimele 14 zile, copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios. Nu a fost diagnosticat cu COVID-19 și nici nu a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

Măsura este prevăzută în proiectul Ordinului pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei COVID-19, publicat de Ministerul Sănătăţii.

Declarația pe propria răspundere, semnată de părinți, cuprinde și angajamentul:

Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Părinții trebuie să menționeze dacă în perioada suspendării cursurilor școlare, elevul:

  • nu a avut nicio problemă de sănătate
  • a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical. Părinții trebuie să anexeze o copie a documentelor medicale (scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital).

Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezența fizică în școală și va fi prezentata la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea de învățământ.

Conform proiectului publicat de Ministerul Sănătății, părinții / aparținătorii nu vor avea acces în curtea unității de învățământ și nu vor însoți copiii în clădirea acesteia, cu excepția cazurilor speciale, pentru care există aprobarea conducerii școlii.

Comunicarea cu părinții se va realiza telefonic sau prin mijloace electronice în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și a inițierii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here