Acasă Revista Presei

Ungaria va impune carantina persoanelor care vin din România

1154
Raportul cazurilor pentru 14 Aprilie 2020 27 aprilie

Ungaria va impune carantina tuturor persoanelor care vin din România, cu excepția celor aflate în tranzit (permis în maxim 24 ore).

Guvernul maghiar a anunțat că noile restricții vor intra în vigoare de miercuri 15 iulie. Măsurile se impun pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, în urma reapariţiei unui număr mare de cazuri în mai multe ţări.

Cetăţenii maghiari sau străini care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonei „galbenă” vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Printre statele membre ale Uniunii Europene, din categoria „galbenă” sunt Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. Tot aici intră şi Marea Britanie.

Intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Totodată, începând de miercuri intrarea cetăţenilor străini venind din ţări „roşii” va fi interzisă.

Din această categorie fac parte, în acest moment, Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina, a anunțat HotNews citând surse oficiale de la Budapesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.