Acasă Revista Presei

ALERTĂ Număr record de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România

1180
6 Număr record de cazuri noi COVID-19

Situația devine alarmantă în România după ce în ultimele 24 de ore au fost anunțate peste 550 cazuri noi de COVID-19.

Au fost efectuate 13.147 de teste.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus.

Recordul vechi de cazuri într-o singură zi data din 11 aprilie, atunci când au fost înregistrate 523 de îmbolnăviri.

În acest moment la Terapie Intensivă sunt internați 237 de pacienți, anunță GCS.

COMUNICAT GCS

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here