Acasă Revista Presei

Guvernul va introduce și în România sistemul Muncă Redusă

1194
în România sistemul Muncă Redusă

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va introduce şi în România sistemul ”Muncă Redusă” pentru un program de lucru flexibil.

Orban a precizat că este vorba despre o modalitate de susţinere a angajaţilor şi companiilor. Deși are caracter de noutate în România, sistemul a fost aplicat cu succes în Europa, mai ales în în Germania (kurzarbeit).

Premierul a menţionat că această măsură va fi parte dintr-un pachet de măsuri, din planul de relansare economică.

Dacă unei companii i s-a redus vânzarea cu un anumit procent, ca să nu dea afară angajaţii cu programul corespunzător, practic stabilim un program flexibil de muncă pentru angajaţi şi statul plăteşte perioada de muncă nelucrată de angajaţi”, a spus Ludovic Orban.

Sistemul ”Muncă Redusă” presupune un parteneriat între angajatori, stat şi salariaţi, cu avantaje pentru toate părţile implicate.

Astfel salariaţii îşi păstrează contractele de muncă şi pot lucra cu timp redus, angajatorii beneficiază de munca salariaţilor, însă doar în măsura în care aceasta este necesară. Statul contribuie, în multe cazuri, cu o sumă care este mai mică decât ajutorul de şomaj pe care l-ar suporta în cazul concedierii şi evită concedierile.

Citeste mai mult pe adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here