Acasă Nova TV

Spitalul Mediaș va avea zonă pentru pacienţi Covid-19 | Protocoale și proceduri revizuite

2266
urgenţe zonă pentru pacienţi Covid-19 Caz de coronavirus la Spitalul Mediaș din rândul cadrelor medicale

Spitalul Mediaș va avea zonă pentru pacienți Covid-19 până în toamnă, atunci când Ministerul Sănătății vrea ca toate spitalele să fie pregătite pentru un eventual val doi, ”să nu fim luaţi prin surprindere.

Până în toamna lui 2020 în România nu va mai exista spital care să fie Free Covid-19.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat duminică la Digi24, că până la toamnă toate spitalele trebuie să îşi revizuiască toate protocoalele şi procedurile. El a precizat că orice spital trebuie să aibă zone unde pot ajunge pacienţi Covid, să aibă un mecanism de triaj.

Până la toamnă va trebui ca spitalele să-şi revizuiască toate protocoalele şi procedurile şi să se pregătească, cât avem o perioadă de relativă pace să zicem, dacă ştim să o păstrăm aşa şi să nu crească numărul cazurilor.

Cartele PrePay doar cu buletinul

spitalele va trebui să fie mai bine pregătite, circuitele, niciun spital nu trebuie să se gândească că va fi Covid free cum se spune, nu există aşa ceva.

Orice spital trebuie să aibă zone unde pot să ajungă în ele pacienţi Covid, orice spital trebuie să aibă un mecanism de triaj, orice unitate de primiri urgenţe trebuie să aibă o zonă de triaj şi de separare a pacienţilor care sunt cu simptome respiratorii sau cu febră”.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Arafat a mai menţionat, de asemenea, că spitalele militare mobile vor rămâne în funcţiune cel puţin până la finalul anului.

Toţi trebuie să ne adaptăm la el pe parcurs şi în toamnă dacă vom avea valul doi să nu fim luaţi prin surprindere”, a mai spus Arafat, citat de G4Media.

VEZI ȘI Nu este o gripă obișnuită, este o boală la care în acest moment nu avem pentru ea tratament, nu avem vaccin.

Articolul precedentUn tânăr de 19 ani a spart un autoturism pe Șoseaua Sibiului
Articolul următorMoment de reculegere în memoria celui de-al doilea ambulanțier decedat din cauza COVID-19 | VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.