Acasă Revista Presei

Nu este o gripă obișnuită | O boală la care nu avem tratament, nu avem vaccin | Greu de înțeles?

591
Certificat verde la restaurant -nu avem tratament, nu avem vaccin

Raed Arafat a avertizat duminică, într-o emisiune televizată, că românii trebuie să înțeleagă că toate măsurile luate sunt din cauză că este vorba despre o boală la care, în acest moment, nu avem tratament, nu avem vaccin.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a vorbit la Digi24 despre persoanele care, pe rețele sociale, cer relaxarea măsurilor, spunând că este doar o gripă obișnuită.

Arafat a subliniat că o eventuală relaxare a măsurilor după 15 mai, se va face treptat.

„.. unii, iarăși, că asta e gripă obișnuită, dați drumul la tot, relaxați. Să repetăm: nu este o gripă obișnuită, este o boală la care în acest moment nu avem pentru ea tratament, nu avem vaccin. Problema principala este modul în care poate impacta sistemul sanitar și economia. Înainte de emisiune am avut un briefing și avem un număr de pacțienți în secțiile ATI, care crește, scade.

Gândiți-vă acest număr să fie de 3-4 ori mai mare, numărul de persoane infectate să fie mai mare, să stea acasă, și să aibă contacți de 4-5 ori mai mult, ce economie mai ai? Pentru că așa e impactată economia.

Când boala scapă de sub control vor fi uzinele și altele foarte impactate. Redeschiderea – parțială și treptată”, a spus Raed Arafat.

Decizia finală – daca va începe sau nu relaxarea – se va lua cu câteva zile înainte de data de 15 mai, pe baza datelor epidemiologice care vor fi valabile atunci

În acest moment România are 13 163 cazuri confirmate dintre care 4 869 vindecate. VEZI AICI TOATE JUDEȚELE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.