Acasă Nova TV

Nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate | Se redeschid terasele și plajele

1065
Starea de Urgență se prelungește cu încă o lună Se redeschid terasele și plajele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni, că după 1 iunie nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate și vor fi deschise terasele și plajele.

De Luni, 1 iunie, vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, așa cum declaraseră responsabilii din guvernului Orban.

Șeful statului a declarat, după ședința cu premierul Ludovic Orban și alți miniștri ai cabinetului că, deși nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei, urmează noi măsuri de relaxare.

În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă. 

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic. 

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație.

În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a declarat președintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.