Acasă Revista Presei

De Luni se amendează lipsa Declarației în afara localității și a Măștii în spațiile publice închise

2994
De Luni se amendează lipsa Declarației în afara localității

Începând de Luni, 18 mai, lipsa Declarației în afara localității și a măștii, în spațiile publice închise, se amendează cu până la 2 500 Lei.

Persoanele care se deplasează în afara localității sunt obligate să dețină o declarație pe proprie răspundere în care să fie precizate motovele deplasării. Amenzile pentru această abatere ajung la 2 500 Lei.

DESCARCĂ DE AICI NOUA DECLARAȚIE PENTRU A IEȘI DIN LOCALITATE

Măsura este inclusă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar amenda va fi aplicată începând de luni 18 Mai, odată cu intrarea în vigoare a legii pentru starea de alertă, scrie HotNews.

Prevederea care vizează declaraţia este inclusă în articolul 65, litera m): „circulaţia persoanelor, pietonală sau cu vehicule, în locurile şi, după caz, în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă”. Amenda aplicată variază între 500 şi 2.500 lei (articolul 66. litera a).

Amenzi vor putea primi și persoanele care nu poartă mască în spațiile publice închise.

Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

CITEȘTE AICI Ce avem voie să facem în Starea de alertă | Întrebări și răspunsuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here