Acasă Revista Presei

Noi reguli pentru românii care vin din străinătate | Stare de Alertă

2772
Noi reguli pentru românii care vin din străinătate

Legea Stării de Alertă, votată miercuri de Parlamentul României, aduce noi reguli pentru românii care vin din străinătate.

Persoanele care se întorc în țară nu vor mai intra obligatoriu în carantină sau izolare dacă vor prezenta un certificat medical care să ateste că nu au COVID-19.

Conform Digi24, certificatul trebuie să fie eliberat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România și trebuie prezentat la graniță. Acesta trebuie să ateste faptul că persoana în cauză, nu are COVID-19.

Persoanele care nu prezintă acest document de la medic sau cele care au intrat în contact cu persoane confirmate, pot fi izolate sau carantinate.

Documentul trebuie tradus în limba română, nu însă și pentru cei care revin din Republica Moldova.

ACTUALIZARE 15 MAI 2020

Românii care vin din străinătate intră obligatoriu în izolare la domiciliu. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat azi noapte că nu au nevoie de certificat medical care să ateste că nu au COVID-19.

” … pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, măsura carantinării/izolării la locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități”, se arată în Hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here