Acasă Revista Presei

Ce restricții rămân în vigoare și după 15 mai

1587
pe șoseaua Ce restricții rămân în vigoare și după 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a declarat aseară, într-o conferință de presă, că o serie de restricții rămân în vigoare și după 15 mai, dată la care se așteaptă ridicarea stării de urgență.

Relaxarea unor măsuri, începând din 15 mai, nu înseamnă în niciun caz revenirea la viața pe care am avut-o înaintea pandemiei, pentru că pericolul nu a trecut.

Conform președintelui, nu ne vom putea întâlni în grupuri mai mari de 3 persoane, nu vom putea merge la mall sau la restaurant și nu vom putea pleca din localitate fără un motiv întemeiat. De asemenea, marile festivaluri nu vor avea loc în acest an.

Coronavirus România STARE DE URGENȚĂ

15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experţii ne spun că nici nu ştim când vom reveni la o viaţă normală aşa cum o ştim noi de dinainte de pandemie…

… ne vom putea întâlni doar câte maximum 3 persoane iar la ușa instituțiilor va fi cineva care ne măsoară temperatura (…) dacă se vor relua competițiile sportive, există probabilitatea să se reia fără spectatori

Klaus Iohannis, în prima sa conferință de presă de la debutul pandemiei de COVID-19.

El a insistat că măsurile vor fi ridicate gradual – din 15 mai va fi ceva, apoi din 15 iunie, altceva, în funcție de evoluție, pentru că „este nevoie de atenție și echlibru”.

După 15 mai vom avea obligația să purtăm măști, deci lucrurile vor evolua gradual, a mai arătat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here