Acasă Sibiu

Bărbat reținut după ce a fost prins la volan băut și fără permis de 2 ori în 3 zile

528
din Moșna

Un bărbat a fost reținut 24 ore după ce a fost prins băut și fără permis la volan de 2 ori în 3 zile.

În fapt, la data de 8 aprilie, în jurul orei 21:30, pe strada Râului din municipiul Sibiu, în cadrul activităților curente de verificare a modului de respectare a măsurilor de circulație pe timpul stării de urgență, polițiștii de investigații criminale au identificat și oprit în trafic un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 42 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu are dreptul de a conduce, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat recoltarea probelor biologice.

În cauză s-a întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

De asemenea, în continuarea cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că același bărbat a fost depistat în data de 6 aprilie, pe Calea Șurii Mari conducând același autoturism, de această data cu o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, sibianul refuzând, de asemenea, recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei.

În aceste condiții, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au luat măsura reținerii sibianului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here