Acasă Nova TV

Dosar penal și 5000 lei amendă pentru nerespectarea regulilor din ordonanțele militare

1955
Dosar penal și 5000 lei

Dosar penal și 5000 lei amendă pentru nerespectarea regulilor din ordonanțele militare.

La data de 1 aprilie, în jurul orei 18:30, în orașul Tălmaciu, pe strada Stadionului, polițiștii au observat un autoturism staționat pe partea dreaptă a părții carosabile.  În autoturism, la volan, se afla un localnic în vârstă de 39 de ani, căruia polițiștii i-au solicitat documentele care să justifice prezența sa în zonă.

„Bărbatul a prezentat pe telefon o declarație pe propria răspundere întocmită în numele său, în care scopul deplasării era cel de serviciu, cu destinația Arpaș, locul depistării, strada Stadionului, nefiind pe traseul menționat. În aceste condiții, întrucât cele declarate în documentul prezentat nu ar fi fost conforme cu realitatea, pe numele cetățeanului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, conform articolului 326 din Codul Penal.

Totodată, aceasta a declarat verbal că a venit să-și viziteze o rudă, fără a prezenta însă un motiv întemeiat care să justifice urgența părăsirii locuinței. În aceste condiții, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu” se arată în informarea de presă remisă de Prefectura Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here