Acasă Nova TV

22 cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus în județul Sibiu

2832
195 adulți și 14 copii

22 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus sunt confirmate în județul Sibiu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat numărul testelor confirmate pozitiv pe județe. Astfel, în județul Sibiu erau până joi un număr de 22 persoane infectate. La nivel național sunt confirmate  2.738 de cazuri de persoane infectate. 

,,Astăzi, 02.04.2020, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Căpitan Dumitru Croitoru al județului Sibiu monitorizează un număr de 2590 persoane izolate și 362 persoane în carantină. În urma testării pentru COVID-19, 22 de persoane testate pozitiv și 242 de persoane testate negativ.

De asemenea,în ultimele 24 de ore, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a gestionat un număr un număr impresionant de peste 150 de apeluri primite prin intermediul celor două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro),  puse la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale.

Astfel membrii Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției au gestionat și răspuns eficient solicitărilor scrise sau telefonice ce au vizat date și informații privind măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, sprijinirea cetățenilor aflați în autoizolare, carantină sau izolare, etc.

De asemenea pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Căpitan Dumitru Croitoru al județului Sibiu sunt pregătiți pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.În ultimele 24 de ore, aceștia au răspuns prompt unui număr de 35 de solicitări la numărul de urgență 112, intervențiile fiind preponderent cazuri de natură medicală.

La data de 01.04.2020, 236 de polițiști sibieni,120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, 11 efective MApN și 66 de polițiști locali au desfășurat 113 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 1 aprilie, au fost aplicate 178 de sancțiuni în valoare de peste 169.000 lei, din care 175 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 3 pentru nerespectarea măsurilor privind măsura izolării.

În perioada de referință, au fost conduse 40 persoane în centrele de carantină și au fost verificate 1.030 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fiind identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării” se arată în informarea de presă valabilă pentru ziua de joi.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here