Acasă Transilvania Online

Certificatele pentru situație de urgență pot fi solicitate online | Platforma este funcţională

164
Certificatele pentru situaţie de urgenţă

Firmele pot solicita certificatele pentru situație de urgență online, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Aș vrea să reamintesc că se eliberează exclusiv online și GRATUIT! Și, totodată, vreau să le atrag atenția operatorilor economici care solicită CSU că au nevoie de semnătură electronică digitală„, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei (foto).

Aplicaţia CSU este activă la adresa http://prevenire.gov.ro/

Vă reamintim că Certificatele pentru Situație de Urgență sunt de două tipuri:

TIP 1 (ALBASTRU)pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate (afectați de Ordonanțele Militare).

TIP 2 (GALBEN)pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Puteţi solicita eliberarea unui singur tip de certificat.

Conform Ministerului Economiei, certificatele ca scop susținerea operatorilor economici în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea, de facilități de creditare.

Totodată sunt măsuri de sprijin în relațiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar și social asupra activității firmelor, determinat de răspândirea noului coronavirus.

Prin aceste certificate se poate obține amânarea la plată pentru serviciile de utilități sau invocarea de forță majoră, în cazul IMM-urilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here