Acasă Nova TV

Iohannis anunță carantină totală şi scoate armata în stradă | Ce era recomandare devine obligatoriu

2674
Iohannis anunță carantină totală şi scoate armata în stradă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puţin timp că de Miercuri va fi introdusă carantină totală în România.

După întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet, Iohannis a anunţat că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni. De mâine, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă sau pentru a merge la serviciu.

Președintele a precizat că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă.

Armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

„… pot să vă spun în acest moment că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției.

Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă”.

În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție,” a spus Iohannis.

Restricţiile vor intra în vigoare începând de Miercuri 25 Martie 2020.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here