Acasă Nova TV

Covid-19 Sibiu | 8 persoane au ieșit din carantină | 2420 în izolare

4403
Numerele de telefon permanente pentru cei din izolare sau carantină

8 persoane au ieșit din carantină marți, conform informării de presă remisă de Prefectura Sibiu. 

Direcția de Sănătate Publică monitorizează 2420 persoane izolate și 142 persoane în carantină. Un număr de 8 persoane au ieșit din carantină, în cursul zilei de astăzi.

„În cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției,astăzi, a fost înregistrat un număr de 24 de apeluri,pe cele două numere de telefon puse la dispoziție cetățenilor 0269-211254 și 0269-216103,iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de peste 30 de cazuri de natură medicală. Cetățenii pot solicita informații și la adresa de mail cjcci@isusibiu.ro.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru”  al județului Sibiu, a venit în sprijinul cetățenilor și personalului medical prin amenajarea în proximitatea UPU Sibiu, Spitalului Municipal Mediaș, Spitalului din Cisnădie, Spitalului de Pneumoftiziologie, Spitalului de Psihiatrie, Spitalului Militar și la secția de Boli Infecțioase Sibiu, a câte un cort destinat triajului epidemiologic. Se evită așadar, pe cât se poate, expunerea pacienților și a personalului medical la riscuri suplimentare și se poate preveni astfel supraaglomerarea spitalelor.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, în echipaje mixte cu jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 148 de polițiști din cadrul I.P.J. Sibiu alături de aproximativ 100 de jandarmi au desfășurat 208 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 172 de persoane și 10 de societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității. Ca urmare a verificărilor efectuate, 4 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei din cauza nerespectarea măsurii izolării.

La data de 23 martie a.c., începând cu ora 22:00, echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce a avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020” se arată în comunicatul remis de Prefectura Sibiu.

La nivel național, bilanțul infecțiilor a juns la 762 cazuri, cu 186 mai mult decât la ultima raportare.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here