Acasă Revista Presei

Statut de autoritate publică pentru profesori | La fel ca poliţistii

334
Statut de autoritate publică pentru profesori

Profesorii din învățământul preuniversitar vor primi statut de autoritate publică, conform unei propuneri legislative adoptată luni de Senatul României.

Documentul, adoptat cu 75 de voturi pentru şi 24 împotrivă, prevede pedepse mai mari cu o treime pentru agresarea personalului didactic. Todată profesorii vor beneficia de protecția acordată similar funcțiilor de autoritate publică.

Proiectul care conferă cadrului didactic autoritatea unui funcționar public prevede că noul statul al profesorilor va fi similar cu cel al magistratilor sau al polițiștilor. Asta înseamnă că toate cadrele didactice vor trebui să lucreze până la 8 ore pe zi, dar nu vor mai avea voie să facă meditații. De asemenea, vor întocmi și rapoarte către superiorii lor, către directori și inspectori școlari.

Totodată, sunt stipulate sancțiuni mai aspre atât pentru profesori cât şi în cazul agresiunilor asupra lor. Agresorii cadrelor didactice riscă pedepse mai mari cu o treime decât în mod normal, în cazul violenței fizice sau verbale, prevede noua lege.

Actul normativ „Lege privind învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legatură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu” va fi trimis președintelui României, pentru promulgare.

Sursa: edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here