Acasă Nova TV

Moldoveancă trimisă acasă după o căsătorie aranjată cu un medieșean

3786
Cetățean algerian

O tânără din Republica Moldova a fost trimisă acasă după o căsătorie aranjată cu un medieșean.

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Sibiu au constatat că tânăra în vârstă de 20 ani a încheiat o căsătorie de conveniență cu un medieșean de 30 ani. Prin urmare, aceștia au refuzat prelungirea dreptului de ședere al femeii, care a fost trimisă înapoi în Republica Moldova. 

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări -Biroul pentru Imigrări al județului Sibiu, în cursul anului 2019, au asigurat managementul șederii şi rezidenţei, pe raza județului, pentru 4387 de persoane, dintre care 1559 de străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova,  Turcia, Vietnam, Sri Lanka, şi 2828 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Germania,  Italia, Franţa și Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe raza judeţului sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), studii sau angajare în muncă.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 25 de  invitații depuse pentru străini din Liban, Egipt, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 912 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.

De asemenea, au fost soluţionate 910 cereri de reglementare a  dreptului de ședere și au fost emise 932 de permise de ședere temporară și 21 de permise deședere pe termen lung. Au fost eliberate 426 certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Totodată,polițiștii de imigrări au constatat o căsătorie de conveniență a unei femei cu un cetățean român și au refuzat prelungirea dreptului de ședere.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate  acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 59 de străini. Împotriva străinilor aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 47 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația şi termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României. De asemenea, 32 de  străini au fost îndepărtați sub escortă, iar față de 19 persoane s-a dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni” se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul pentru Imigrări al Județului Sibiu.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here